Zmrzlina

17. února 2013 v 12:12 |  Recepty

Pro milovniky zmrzliny :


Vanilková zmrzlina

Snadné
Ingredience
Mléko250 ml
Šlehačka250 ml
Žloutek6 ks
Cukr krupice5 lžíce
Vanilkový lusk1 ks
Vanilková zmrzlina
751/453/655573.jpg

Postup přípravy:

Mléko a smetanu necháme projít lehce varem, přidáme vanilkový lusk, který přepůlíme a nožem vsypeme semínka, přiklopíme a necháme 10 minut odstát, kvůli propojení chuti vanilky. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přidáme hrnek směsi mléka a smetany, promícháme do sjednocení a vlijeme do zbytku mléka a smetany. Povaříme cca 3-4 minuty za stálého míchání. Ještě teplé přecedíme, ochladíme a dáme do mrazáku v plastové nádobě. Po 30 minutách promícháme a necháme zatuhnout.
Je výborná, když přidáte 300-400 g propasírovaného ovoce, máte ovocnou. Propasírované ovoce přidáte přes cedník do mléka a povaříte. Místo vanilkového lusku můžete dát několik kávových lžiček vanilkového cukru.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 xoxoa-a xoxoa-a | 18. února 2013 v 19:41 | Reagovat

mňamky!!! :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama